CTRL+M: Mapping a Mentoring Memory — Itálie

single-image

ERASMUS+, Klíčová akce 1: tréninkový kurz

Termín konání: 23.—30. listopad 2024

Místo konání: Nicolosi (nedaleko sopky Etna), Sicílie, Itálie

Český tým: 2 účastníci (ve věku 18+ let). Hledá se poslední účastník

Před tím, než se přihlásíte na jakýkoliv náš projekt, důkladně si přečtěte všechny informace v sekci Chci vyjet na projekt a seznamte se s Pravidly účasti na zahr. projektech.

Pokud máte zájem se na tento projekt přihlásit, prosím důkladně si přečtete info-pack. Pokud máte zájem se na tento projekt přihlásit, prosím odešlete vyplněnou přihlášku co nejdříve.

Pro to, abyste se na tento projekt přihlásili je nutné, abyste vlastnili nejen občanský průkaz (který musíte mít ze zákona), ale také platný cestovní pas (s platností min. ještě 150 dní od datumu začátku vámi vybraného projektu).

V rámci programu ERASMUS+ jsou následující finanční specifika: v rámci všech projektů je kompletně (ze 100%) zajištěno jídlo, ubytování, aktivity, a to vše je zcela pokryto z fondů EU programu ERASMUS+ a zařízeno organizátory. Účastníkům dále budou proplaceny cestovní náklady (reimbursement) z místa bydliště do místa konání projektu a zpět, max. do výše €275/účastník.

Hostitelská organizace: Strauss APS

Popis projektu:

 „CTRL M: Mapping a Mentoring Memory“

Target group: Youth workers, facilitators, educators or young people aged 18+ interested in the project topic, who are actively working with young people on a professional or voluntary basis and are involved in ESC (European Solidarity Corps) programme

Topic: „CTRL M: mapping a Mentoring Memory“ is a training course aimed at youth workers, youth leaders, facilitators or young people interested in the topic who , both in first person or by teaching other young people in their own organization and can become a point of reference for volunteers. 

In drafting the project proposal, we wanted to emphasize the thematic areas that represent the keystones of the architecture of mentoring:

  • volunteers and mentors personal development and wellbeing
  • wellbeing in the team
  • building personal resources and skills
  • implementation of self-assessment activities using the values of the mentor and the volunteer as a tool.

Aims:

  • To create a method that can be replicated, reused and customized by organizations that host volunteers, considering the individual specificities of the human resources at stake.
  • To empower youth workers and young people to take part in ESC projects.
  • To create a network among Youth workers and to share good practices.
  • To strengthen the network between youth organizations in Programme countries and partner countries under the Erasmus+ and ESC programme.

Možná se ti bude líbit