Caring in Our Organisations — Španělsko

single-image

ERASMUS+, Klíčová akce 1: tréninkový kurz 

Místo konání: Santiago de Compostela, Španělsko

Termín konání: 16.—21. duben 2023

Český tým: Nina Kateřina Ratajská, Sabina Trnková 

Hostitelská organizace: Asociación Fogart

Report z projektu:

to, že se jmenuju Sabča není důležité, důležité je to, že jsem milovník cestování, milovník spontánních nápadů, poznávání lidí, a nových dobrodružství.

Když jsme u té spontánnosti, projekt ‘’Caring in our organisations’’ ve Španělsku byl snad ta největší, rozhodla jsem se týden před projektem, vzala batůžek na záda, a jela za dobrodružstvím. A nelituju ani jedné sekundy. Hned jsem věděla, že Španělsko je láska na první pohled :D, projektu jsem se účastnila jakožto nejmladší účastník (17), bez jakýchkoliv zkušeností, jen se zájmem, se naučit něco nového a poznat něco nového. Celý týden, jsem strávila ve společnosti lidí, různého věků, různých národností, a různých mentalit. Monce a Eva, naše skvělé ‘’instruktorky’’ a hlavně ženy se srdcem na správném místě, díky nim vše fungovalo tak jak má, a díky nim, jsme se cítili všichni komfortně. 

O tom, jaké nové zkušenosti jsem nabrala a jak skvělé lidi poznala, bych mohla povídat hodně dlouho.

Rozpodívat se v Anglickém jazyce o tématech, o kterých je těžké mluvit i v rodném jazyce ,byl pro nás pro všechny velký výstup z komfortní zóny, ale ve skupince lidí, kteří nás obklopovali, jsme se cítili dobře, takže to pro nikoho nebyl problém ba naopak.

Santiago de Compostela, historické městečko, které svým kouzlem okouzlilo nás všechny, taky drink sangria nebo tapas, a celkově Španělská kultura.

Kdybych tento projekt měla ohodnotit jako ve škole, určitě by si zasloužil čistou jedničku s hvězdičkou, protože rozhodně splnil má očekávání, a rozhodně jsem s eycb nevyjela na projekt naposled, myslím, že mě toho ještě čeká hodně.

Jako shrnutí bych chtěla eycb za možnost vycestovat poděkovat, a všem, kteří se na projekt bojí vyjet, nebo se bojí vystoupit ze svoji komfortní zóny sdělit to, že se není čeho bát, a že toho nebudete nikdy litovat.

Děkuji za skvělý týden, bylo to skvělé.

Sabča Trnková

 

Možná se ti bude líbit