Networking for Sustainable Youth Work Organisations — Severní Makedonie

single-image

ERASMUS+, Klíčová akce 1: seminář na navazování partnerství mezi neziskovými organizacemi

Místo konání: Struga, Severní Makedonie

Termín konání: 1.—7. srpen 2023

Český tým: Roman Velc, Jan Schmid

Přečtete si info-pack a rozpis denních aktivit.

Hostitelská organizace: Coalition of youth organizations SEGA

Report z projektu:

Seminář na navazování partnerství Sustainable Youth Work Organizations se konal v malebné vesničce Struga. Přírodní ikonou pro Severní Makedonii je definitivně jezero Ohrid. My měli to štestí, v termínu 1. – 7. srpna jsme se vzdělávali přímo u něj. 
 
Úspěšné organizace ze zemí nejen Evropské unie přednášeli své tipy a triky jak na profesionální spolupráci. S nastraženýma ušima jsme poslouchali účastníky ze Severní Makedonie, Itálie, Rumunska, Turecka a České republiky. 
 
Náplní projektu bylo navázat mezinárodní vztahy mezi neziskovými organizacemi. Každá organizace prezentovala své cíle a na základě toho se poté utvářela silná pouta. I přes stejný hlavní cíl, dát mladým lidem přiležitost z edukaci, se paleta postranních cílů rozléhala do široké dálky. Každý si našel svého partnera, se kterým dumal nad společnými projekty. 
 
Aktivity byly více než zajímavé. Časem stráveným společným přemýšlením se vztahy mezi námi prohloubily a zanechaly na nás jak dopad emoční, tak i profesní.
 
Za tuto příležitost vděčíme naší vysílající organizci EYCB. Rád bych slovně vyzdvihl hlavní koordinátorku Janu Parolkovou, na kterou byl vždy spoleh se obrátit. 
 
Roman Timothy Velc

Možná se ti bude líbit