Gender Equality: From Theory to Reality – Arménie

single-image

Termín konání: 13.- 20. duben 2014

Místo konání: Jerevan, Arménie

Program a akce: program Mládež v Akci, akce 3.1.2. tréninkový kurz

Účastníci: Hana Zahradníková, Jan Baranyk

Účastnící se země: Arménie, Gruzie, Moldavsko, Ukrajina,  ČR, Německo, Maďarsko, Itálie, Rumunsko, Chorvatsko, Estonsko,  Litva

Report z projektu:

Tréninkový kurz „Gender equality: From theory to reality“ proběhl v dubnu v místě přímo příhodném pro danou tématiku: srdci Arménie, Jerevanu.

Neformálně vzdělávací část měla jádro – jak už název napovídá – v genderových rozdílech. Pomocí nejrůznějších her, diskuzí, cvičení, interaktivních aktivit, ale také přímo praktických poznatků které zprostředkovaly návštěvy neziskových organizací (např. Pink) jsme během pěti dnů jsme do problematiky pronikli a minimálně za sebe můžu říct, že se mnohé dozvěděli.

Velmi zajímavá byla na projektu mimo jiné výrazná multikultura účastníků (ůčastnilo se Moldavsko, Arménie, Gruzie, Chorvatsko, Ukrajina, Česká republika, Německo, Maďarsko, Itálie, Rumunsko, Estnonsko a Litva), projevující se o to výrazněji v daných tématech jako je rovnost mužů a žen, gendrově rozdílných pracovních podmínek, homosexuality či otázek sexu před svatbou.

Během kurzu jsme však měli příležitost podívat se i za hranice našeho hostelu: navštívit úžasné(!) město Jerevan i jet mimo něj na exkurzi, ochutnat tradiční armenskou večeři a tak trochu si osahat realitu jiného světa, než je ten náš… Což vřele doporučuji všem.
Seminář byl pro většinu z nás velmi přínosný a odnesli jsme si z něj všechno, co jsme mohli.

Hana Zahradníková

Možná se ti bude líbit