I Can Multiply! — Norsko

single-image

Termín konání: 2.-11. září 2013

Místo konání: Drammen, Norsko

Program a akce: program Mládež v Akci, akce 4.3. tréninkový kurz

Účastnící se země: Norsko, Estonsko, Velká Británie, Francie, ČR, Litva, Itálie a Turecko

Účastníci: Petra Zaoralová, Nikol Škorpíková, Tereza Cyprisová, Kateřina Baťková

Report z projektu:

Vítejte v Norsku! V nádherné zemi s neposkvrněnou přírodou a vlaky, které jezdí na minutu včas! Spolu s třemi dívkami z České Republiky jsme 2.9.-11.9.2013 odjely do města Drammen, vzdáleného hodinu cesty vlakem od hlavního města Osla, kde se konal projekt I can Multiply. Tohoto projektu se účastnili lidé z Estonska, Itálie, Velké Británie, Litvy a České Republiky.

Vedli nás dva zkušení a zcestovalí trenéři – Heleri a Dmitrius. Měli pro nás připravený vynikající program, byli energičtí a rozdávali radost kolem sebe. Vytvořili skvělou pracovní atmosféru. Často jsme byli rozdělení do menších skupin, což dle zpětné vazby, kterou jsme jim každý den dávali, vyhovovalo všem, při čemž se každý den skupinky měnily, takže jsme přišli do bližšího styku se všemi účastníky projektu. Často jsme řešili problémy komunikace a jak ji zlepšovat. Jak motivovat lidi k lepším výkonům a jaký by měl leader být. Každá země pak přednesla návrhy a řešení problémů v jejich státě. Během celého projektu se mluvilo samozřejmě pouze anglicky, což nám všem během týdne zlepšilo mluvený projev. Často jsme se však učili jednoduché slovíčka, jako počítání v estonštině nebo básničku v italštině.

Kromě neformálního učení jsme měli také jeden den volno pro jakoukoli aktivitu. Většina účastníků se rozhodla navštívit Oslo, které je známé svou bohatou architekturou. Oslo nabízí několik muzeí, například Amundsenovo nebo vikingské, skokanský můstek olympijských her, opera v Oslu atd. Někteří se rozhodli pro výlet po okolí, do kaňonu, procházku okolo fjordu či vyhlídku na město.

 

Jsem moc ráda, že jsem měla možnost poznat spoustu mladých iniciativních lidí, studentů a poznat nové přátele. To, že se projekt pořádal v tak nádherné zemi, jako je Norsko, byl velmi příjemný bonus.

Nikol Škorpíková

Možná se ti bude líbit