Through a Gender Lens: Young Women in Sports — Rakousko

single-image

ERASMUS+, Klíčová akce 1: výměna mládeže

Místo konání: Vídeň, Rakousko

Termín konání: 16.—22. květen 2024

Český tým: 5 účastníků  + 1 group leader 

Přečtete si info-pack.

Hostitelská organizace: Youth Power Austria

Report z projektu:

Projekt s názvem Young Women in sports, se konal 16-22. 5. v Rakousku a to ve Vídni.

Celkem  se projektu účastnilo 29 lidí pocházejících z různých států, konkrétně se tohoto projektu účastnily země, jako je Portugalsko, Španělsko, Turecko, Rakousko a Česko. Český tým byl tvořen 6 účastníky. Tento projekt především organizovala společnost Youth power Austria ve spoluprací se společností Youth power Germany.

Největší část projektu tvořily volejbalové tréninky na místním hřišti a prezenční sessions, které nám dávaly vhled do problematiky mladých žen ve sportech. Menší část projektu už tvořily seznamovací aktivity, kterých bylo pouze pár. Což nám ale dalo velký prostor na poznání krás města Vídeň, kde se samotný projekt konal.

Nejzábavnějším dnem byl volejbalový turnaj, kde jsme soupeřili v týmech složených ze všech národností, což nám pomohlo probourat ledy a poznat se tak mnohem lépe. Celý turnaj byl ve velmi přátelské a podporující náladě. Počasí bylo velmi příznivé a my si tak mohli užívat slunečný den plný sportu a zábavy. Bylo zde plno radosti a sportovní energie.

Na tomto projektu jsme měli na programu i volný den, který si každý účastník mohl naplánovat, jak chtěl. Náš český tým se rozhodl, že poznáme krásy velkolepé Vídně, a vydali jsme se na památky, jako je: Schönbrunn, Palmenhaus, Wüstenhaus, Hundertwasserhaus, Stephansdom.

Z tohoto dne jsme měli za úkol natočit a sestříhat krátké video, poukazující na nádhery města Vídeň, celý tento den jsme si neskutečně užili a odvážíme si nezapomenutelné zážitky.

Celý program byl ukončen závěrečnou ceremonií a vyhlášení volejbalového turnaje a předáním certifikátů.

Podpora, přátelskost, sport a cestování bylo hlavní náplní tohoto projektu, každý z nás si ve svém srdci odnáší kousek Vídně a spoustu nezapomenutelných vzpomínek na úžasné lidi a prostředí. I když už jsme všichni zpět ve svých domovech, naše myšlenky jsou stále ve Vídni.

Nela H.

Možná se ti bude líbit