ROJC volunteering — Chorvatsko

single-image

Program, akce: Evropský sbor solidarity (ESC) — dlouhodobé dobrovolnictví (7 nebo 8 měsíců)

Termín konání: říjen 2024 na dobu 7 měsíců (1 dobrovolník) nebo na 8 měsíců (dva dobrolníci)

Místo konání: Pula, Chorvatsko

Prosím přečtěte si loňský infopack a omrkněte také info-pack na právě otevřené pozice.

Na Spotify si poslechni podcast díl s Adélou, která strávila pět měsíců na tomto dobrovolnictví v Pule, či si přečti deník z jejího dobrovolnictví zde.

Hostitelská organizace: Rojc Alliance

Deadline pro přihlašování: co nejdříve.

Pokud máte zájem se přihlásit, prosím pošlete svůj životopis a motivační dopis (obojí v angličtině) v jednom emailu na tyto emailové adresy: [email protected] a [email protected]. Do předmětu emailu prosím uveďte „ROJC ESC volunteering“

Pro to, abyste na tento projekt mohli jet je nutné, abyste vlastnili nejen občanský průkaz (který musíte mít ze zákona), ale také platný cestovní pas (s platností min. ještě 150 dní od datumu začátku vámi vybraného projektu).

V rámci programu Evropský sbor solidarity jsou následující finanční specifika: v rámci všech projektů ESC je kompletně (ze 100 %) zajištěno jídlo, ubytování, aktivity, povinné doplňkové pojištění u pojišťovny Henner, jazykový kurz, místní doprava, a to vše je zcela pokryto z fondů EU programu Evropský sbor solidarity a zařízeno organizátory. Účastníkům dále budou proplaceny cestovní náklady (v případě tohoto projektu) ve výši max. €210 z místa bydliště do místa konání projektu a zpět.

Účastník musí:

  • Být ve věku 18-30 let;
  • Být zaregistrovaný na portálu ESC (v případě, že máte s registrací problém, řiďte se tímto návodem)
  • Mít zájem o dobrovolnictví a tento projekt;
  • Ovládat angličtinu alespoň na úrovni B1

Popis dobrovolnických příležitostí:

The volunteers will, depending on their affinities, abilities, and needs, participate in the work of:

  • the Rojc Infopoint
  • organizing artistic and educational programs in the Living Room
  • activities in the Re-Geppetto workshop
  • developing the ROJCbook community library
  • creating and developing Radio Rojc programs
  • promotion on social media
  • working area maintenance
Like always, their working hours are from Monday to Friday, and you can choose to work on one of two available shifts (you can alternate between these): from 9:00 to 15:00 and from 15:00 to 21:00. Weekends are (of course) off. Exceptionally, the volunteers may work one day during the weekend, but then they will get an extra free day. But this is very rare, it only happened once in the past year.
 
All the volunteers are encouraged to develop their own ideas for activities and programs and are supported in their initiative. They will get full mentorship and a coordinator, following their growth.
 
We consider this a very important task because we thrive on not only helping the community but also making the volunteers personally grow. From this last cycle, we are proud to say that encouraging our volunteer Zoe to hold French lessons in the Living Room resulted in her applying for and getting a job as an instructor/teacher in one of the French schools; our volunteer Marija working on Radio Rojc resulted in her being offered employment in her hometown as a radio speaker, our volunteer Isidora developing her photography skills resulted in preparing her own first art exhibition, as did our volunteer Vanda, and our volunteer Noel who taught online marketing resulted with him getting a job for a Canadian PR company.
 

Možná se ti bude líbit