YOUth Are the Voice – Rakousko

single-image

YOUth Are the Voice – Rakousko

Termín konání: 20.-27. březen 2017

Místo konání: Velden am Wörthersee, Rakousko

Program a akce: program ERASMUS+, Klíčová akce 1: tréninkový kurz

Prosím přečtete si info pack a rozpis denních aktivit

Účastníci: Karel Janásek, Adam Gaura, Jakub Klíma

Účastnický poplatek: €30 (vybírají si ho samotní organizátoři)

Hostitelská organizace: Verein Gemma

Účastníci se země: ČR, Rakousko, Bulharsko, Estonsko, Kypr, Německo, Maďarsko, Itálie, Portugalsko, Rumunsko, Španělsko a Švédsko

Report z projektu:

YOUth are the Voice byl projekt konaný v nádherné lokalitě v rakouských Korutanech na břehu jezera Wörthersee. Ve dnech 20. -27. března se zde sjelo 31 účastníků z 12 zemí na tréninkový kurz, který se zaměřil na práci se social media, komunikaci a propagaci. I přesto, že alpské klima bývá v tomto období ještě velice chladné, celý týden jsme měli nádherné počasí, kdy teploty dosahovaly i 20°C a pár z nás se dokonce odhodlalo ke koupeli ve studeném jezeře.

Celý týden byl nabytý programem, o který se starali převážně dva trenéři – Marco a Lorenzo. První dny jsme se zaměřili spíše na team-buildingové aktivity, abychom se lépe poznali a naučili se spolupracovat. Nechyběl ani intercultural evening, plný soutěží a zajímavých aktivit. Další přednášky, workshopy a aktivity se zabývaly strukturami komunikace a rétorickými schopnostmi. Rozděleni do skupinek jsme dostali historická témata (například boj proti Apartheidu, rasové segregaci apod.), která nás provázela po zbytek projektu. Hned na začátku jsme tak například na daná témata sestavili projevy a přednesli je ostatním účastníkům. Pro tato témata jsme si i vybrali komunikační kanály (jako je Facebook, Twitter apod.), skrz které jsme následně po zbytek projektu publikovali vlastní obsah.

Pátek jsme celý strávili v Klagenfurtu, kde jsme měli možnost navštívit místní nejposlouchanější rádio. Tato návštěva nám umožnila i debatu o tom, jak takové rádio komunikuje se svými fanoušky skrz sociální sítě a svůj web. Celý den byl navíc spíše takovým odpočinkovým, což jsme po tak nabytém programu ocenili. Poslední dva dny jsme se věnovali převážně práci se sociálními médii a jejich propagaci. Součástí byla i skvělá přednáška o fotografování, o roli světla na fotografiích a následný workshop, kde jsme si mohli vše vyzkoušet. Ke svým tématům jsme pak natočili videa, nafotili fotky, sepsali články, a ty pak prezentovali na svých sociálních kanálech.

Celý týden uběhl velice rychle a intenzivně. Na projektu panovala až nezvykle přátelská atmosféra, a to díky specifické skupině účastníků, skvělým trenérům, a hlavně také díky Marcovi a Evě z organizace Verein GEMMA, která tento projekt pořádala. Ti zajistili skvělé ubytování, stravu i organizaci celkově, takže nám nic nechybělo a já jim za to mockrát děkuji.

                                                                                                                                                                                                 Jakub Klíma

Možná se ti bude líbit