Express Out Loud – Francie

single-image

Termín konání: 22. srpen – 1. září 2017

Místo konání: Bédeille, Francie

Program a akce: program ERASMUS+, Klíčová akce 1: výměna mládeže

Prosím důkladně si přečtete info-pack a rozpis denních aktivit. Přečtete si také nádhernou brožurku z tohoto projektu!

Účastníci: Jan Renner, Marie Škrdlíková, Ivana Mišíková, Tomáš Fogl, Tomáš Voda

Hostitelská organizace: Sol Afrika

Účastníci se země: ČR, Francie, Estonsko, Makedonie, Maďarsko

Report z projektu:

Na konci srpna jsme se zúčastnili výměny mládeže, která probíhala v útulné vesničce Bedeille, hodinu od Toulouse. Výměny se zúčastnilo 5 zástupců z České Republiky a společně jsme vytvořili výborný tým. Celá výměna byla organizovaná od francouzské organizace Sol Afrika. 

V Bedeille vlastní Sol Afrika krásný areál, kde mají účastníci zajímavou možnost vybrat si, kde budou chtít spát: v karavanu, jurtě nebo ve stodole. Další specialitou tohoto projektu bylo, že po celých 10 dní jsme byli rozděleni do pracovních týmů, kdy jsme vždy měli přidělený určitý druh práce po celý den, abychom udržovali celý areál v čistotě. V celém areálu jsou jen suché záchody, takže to pro nás byl velký zážitek.

Projektu se zúčastnilo 25 participantů ze zemí Makedonie, Estonsko, Maďarsko a Francie. Všichni byli strašně milí a přátelští, takže na konci projektu bylo pro každého hrozně těžké se rozloučit.

Téma výměny bylo Express out loud, kdy název odpovídal podmínkám, které po celých 10 dní panovaly. Každá práce byla doprovázena tancem, hudbou a hlavně na tvářích každého z nás zářil jen a jen úsměv. Organizátoři si pro nás připravili řadu workshopů: clowning, speech carrier a flash mob. Na workshopech jsme se učili převážně praktické věci, které jsme pak museli v rámci projektu využít, protože jsme měli show v St. Giron a Toulouse. První speech carrier, flash mob a clowning jsme předvedli na marketu v St. Giron, kde jsme měli výborné podmínky, mnoho lidí, krásné počasí a nic nám nebránilo přinést štěstí do ulic. V odpoledních hodinách jsme přejeli na hudební festival, kde jsme si už jen užívali zbytek dne. Na úplný závěr výměny jsme měli street action v Toulouse, kde jsme program rozšířili o free hugs, free massage, flash mob, street football, athletics games pro děti, speech carrier a clownning. Pro každého z nás to bylo něco nového, každý na konci projektu odjížděl s mnoha zážitky a nápady, jak provést flash mob a další v České Republice.

Velký dík si zaslouží hlavně organizátoři (Sol Afrika) Maeva, Nico a Emily. Byl to nezapomenutelný projekt, kde se povedla vytvořit výborná domácká atmosféra, kde se mohl cítit jako doma úplně každý. 

                                                                                                                                                                                                  Jan Renner

Možná se ti bude líbit