26th of June every day — Řecko

single-image

Datum konání: 11. – 20. 10. 2010

Místo konání:  Lagadas, (město nedaleko Thessalonicu), Řecko

Pořadatel: Youth Power – Řecko

Partneři: Kypr, Litva, Turecko, Španělsko, Česká republika

Účastníci: Adam Záhradník (group leader), Ivo Králíček, Veronika Furicová, Miroslava Konfráterová, Veronika Vašíčková.

Report: Projektu s protidrogovou tematikou se uskutečnil v lázenském areálu nedaleko menšího města Lagadas, asi 20km od Thessalonik. Projektu se také zúčastnili 2 ex-závilý na drogách, díky nim byla vytvořena správná atmosféra a byly velkým přínosem ačkoli neuměli anglicky.

Nejvíce se mi do paměti vryla návštěva rehabilitačního centra, kde jsme se představili s klienty centra a byli jsme seznámeni s jeho chodem. Každý národ navařil oběd – v průběhu vaření nechyběl tanec, zpěv – všichni se u toho náramně bavili. Oběd jsme potom společně snědli. Dále jsme se účastnili několika besed – s právníkem zaměřeným na drogovou problematiku, v centru, které se zabývalo mládežnickými aktivitami, se členem evropského parlamentu, který má co dočinění s protidrogovým programem v EU. Dále jsem organizovali protidrogový festival pro veřejnost, na který jsem nachystali plakáty, občerstvení, program.
V průběhu projetu jsme měli jeden volný den, který jsme strávili v Thesalonikách – chození po památkách, nakupování atd.

Možná se ti bude líbit