InnoBoost – Boosting Value Creation through Innovation — Dánsko

single-image

Program a akce: program ERASMUS+, Klíčová akce 1: seminář na navazování nových kontaktů 

Termín konání: 24. listopad—1. prosinec 2021

Místo konání: Slettestrand, Dánsko

Účastnící se země: Germany, Denmark, Hungary, Lithuania, Slovakia, Czech Republic, North Macedonia, Italy, Romania, Turkey, Estonia, Croatia, Spain, Poland, and Bulgaria

Hostitelská organizace: InterCollege

Český tým: Klára Jonášová, Monika Traubová

Report z projektu:

Na přelomu listopadu a prosince jsme se účastnili týdenního projektu InnoBoost – Boosting Value Creation through Innovation. Jednalo se o „contact making event“, tedy setkání pro možnost propojení lidí aktivních v různých organizacích, kteří mají zájem o vytvoření partnerství pro nově vznikající projekty Erasmus+. Projektu se účastnilo asi 40 lidí z České Republiky, Slovenska, Polska, Severní Makedonie, Španělska, Itálie, Chorvatska, Estonska a Turecka.

Projekt se konal v městě Slettestrand na severu Dánska. I přes nezvyklou polohu byl příjezd na místo nekomplikovaný, z blízkého letiště ve městě Aalborg organizátoři vyslali autobus pro účastníky. Taktéž celková organizace pobytu, ubytování i strava, byly dobře zorganizované: projekt probíhal v prázdninovém centru 200m od pláže Severního moře. Toto centrum je uzpůsobeno i pro lidi s postižením a seniory, tudíž bezbariérové. Tato pro nás nová zkušenost dodala projektu zajímavý sociální ráz. Ubytováni jsme byli v bungalovech nebo malém domku v blízkosti centra, na pokojích podle národnosti. Při pauzách na jídlo jsme měli možnost ochutnat místní bio speciality, spoustu ryb a místní zeleniny. V rámci ubytování i stravování byl dodržována covidová nařízení, i přesto vše probíhalo hladce.

Co se týče programu, bylo vše také dobře zorganizované. Po prvotním představení organizátorů a procházce po okolí následovaly workshopy s informacemi o Erasmus+ programu – např. jak nyní program funguje, jak žádat o finance, jak vytvořit inovativní projekty – a také jsme cíleně měli mnoho možností se propojit s dalšími účastníky tohoto projektu, zapojit se do nových partnerství. Například v rámci speed datingu organizací nebo vlastním plánování nových projeketů. Při open space měli sami účastníci možnost představit své vlastní projekty a ukázat nám zajímavé aktivity, které při svých projektech dělají. 

 

Celkovou organizaci projektu hodnotím jako podařenou, organizátoři byli profesionálové, účastníci se rádi aktivně zapojili a na workshopy chodili včas. Vzhledem k tomu, že tento projekt byl cílený spíše na profesionály, nebyl naplánovaný výlet. Nakonec jsme měli poslední den možnost vypravit se na výlet v okolí místa pobytu, a poznat tak blízkou přírodní rezervaci. I přes určitou profesionalitu celého projektu jsme během večerního programu měli možnost poznat dánské „hygge“, tedy uvolněnost, v rámci procházek, posezení u ohně s horkým kakaem v ruce, sušenkami, tanečního nebo mezinárodního večera. Během volného času jsme rádi chodili na procházky po pláži, obdivovali rybářské lodě, sbírali kamínky a mušle nebo se procházeli po zarostlých dunách. A také jsme si vychutnávali společný čas v malém bazénu i sauně 🙂 

Projekt byl super, moc jsme si ho užili! Díky moc za organizaci!

                                                                                                                          Monika Traubová

Možná se ti bude líbit