Y-EU-oth for Social Entrepreneurship — Kypr

single-image

Program a akce: Erasmus+ Mládež, klíčová akce 1: výměna mládeže

Místo konání: Agros, Kypr

Termín konání výměny mládeže: 20.—28. květen 2022

Termín konání APV (= Advance Planning Visit = přípravné předprojektové setkání reprezenantů národních skupin s organizátory): 26.—28. březen 2022. 

Účastnící se země: ČR, Kypr, Řecko, Bulharsko, Itálie, Španělsko

Hostitelská organizace: Youth Dynamics

Český tým: Ema Urbánková (APV), Zuzana Gregorová (GL), Jakub Vaňura, Tomáš Kocián, Lukáš Vaníček, Štěpán Tomek, Nina Kartušáková

Report z projektu: 

Youth exchange pořádala organizace Youth Dynamics na téma entrepreneurship, se konala v malé vesničce uprostřed Kypru. Většina lidí má s Kyprem spojené malebné pláže a azurové moře, my jsme ale měli příležitost zůstat v srdci ostrova obklopeni horami, kde na moře nejde ani dohlédnout.

Všichni účastníci byli velmi nadšení a otevření a hned první den bylo jasné, že budeme skvělá skupina. A jelikož jsme chodili z jedné části vesničky na druhou a zpátky, měli jsme spoustu příležitostí se promíchat a poznat se navzájem.

Měli jsme štěstí, že se během našeho pobytu konal tradiční festival růží, a mohli jsme se tak stát součástí jejich tradice, sbírat růže brzy ráno a odpoledne sledovat jak se z nich vyrábí růžová voda.

Do vesnice za námi přijelo několik lidí, dát nám přednášku o jejich podniku a jak pomáhají dělat svět lepší, a i my jsme se vypravili na několik výletů za inspirativními osobnostmi, které s námi sdíleli jejich příběh. Jedním z výletů bylo hlavní město Nikósie, poslední Evropské hlavní město rozdělené zdí a překrásný Limassol, kde jsme měli příležitost projít si starým hradem plným brnění a vykopávek a také se konečně namočit ve středozemním moři!

Naši cestu jsme završili tradiční mezinárodní nocí, kde každá národní skupinka obohatila naše znalosti o zemích, předvedla tanec nebo tradiční písně.

Loučení bylo těžké, ale snažili jsme se to držet v pozitivním duchu a jsme stále v kontaktu na sociálních sítích.

                                                                                                                       Zuzana Gregorová

Možná se ti bude líbit