Social Inclusion of Refugees — Turecko

single-image

ERASMUS+, Klíčová akce 1: tréninkový kurz

Místo konání: Eskisehir, Turecko

Termín konání: 23. červen—1. červenec 2023

Český tým: 3 účastníci

Přečtete si prosím info-pack.

Hostitelská organizace:  Birlikte Yasam Dernegi 

Report z projektu:

Tréninkový kurz Social Inclusion of Refugees probíhal od 23. června do 1. července 2023 v Eskisehiru v Turecku, kde se sešlo celkem 30 účastníků a 4 školitelé z různých zemí: Německo, Turecko, Česká republika, Estonsko, Itálie, Litva, Makedonie, Polsko, Španělsko a Rumunsko. V reakci na nedávnou migrační krizi bylo cílem umožnit pracovníkům s mládeží využívat mezikulturní dialog jako nástroj v boji proti netoleranci vůči migrantům, podporovat vzájemné porozumění a vytvářet lepší integrační mechanismy při utváření inkluzivnější Evropy.

Po celou dobu trvání projektu probíhaly různé aktivity založené na metodice neformálního vzdělávání. Účastníci zlepšovali své analytické schopnosti a dovednosti při řešení problémů, diskutovali současnou migrační krizi a rozvíjeli svou kreativitu při vypracovávání praktických integračních nástrojů pro inkluzi mladých imigrantů.

Aby účastníci porozuměli tématu, pracovali v malých skupinách a pokoušeli se najít typy, důvody a dopady migrace. Účastnili se simulační hry pro pochopení role imigrantů v naší společnosti a toho, jaké to je být imigrantem. Sdílení zkušeností a osvědčených postupů probíhalo metodou Open Space Technology, kde účastníci sdíleli praktické nástroje a metody.

Mockrát děkujeme Janě Parolkové z EYCB a Erasmu + za možnost absolvovat tento výjimečný projekt a všem doporučujeme vyjet do zahraničí a získávat tak nedocenitelné know-how, zkušenosti, mezinárodní přátele a životní zážitky, které stojí za to! 😊

Tereza Zichová

Možná se ti bude líbit