No Friendly Fire — Turecko

single-image

ERASMUS+, Klíčová akce 1: výměna mládeže

Místo konání: Burdur, Turecko

Český tým: 6 účastníků (ve věku 18-30 let) + 1 group leader (18+)

Termín konání: 20.—28. srpen 2023

Přečtetesi info-pack.

Hostitelská organizace: Natu-Rulers

Report z projektu:

V období od 19. do 29. srpna jsme se jako česká skupina studentů zúčastnili nezapomenutelného výletu do Turecka díky programu Erasmus+. Tato výměnná akce nesla název „No Friendly Fire“ a měla za cíl propojit mladé lidi z různých zemí a umožnit nám poznat krásy turecké kultury a přírody. Celý výlet byl dobrodružstvím plným nových zkušeností a přátelství.

Den 1-2: Antalya – První dojmy

Po příletu do tureckého letiště jsme se přesunuli do krásného města Antalya. První dva dny jsme strávili objevováním města a nádherného pobřeží Středozemního moře. Nezapomenutelným zážitkem bylo ochutnávání místních specialit, zejména chutných kebabů. Slunili jsme se na písečných plážích, obdivovali historické památky a seznamovali se s místní kulturou.

Den 3-10: Burdur – Týden plný aktivit

Poté jsme se společně s ostatními účastníky výměnného programu přesunuli do města Burdur, které leží v turecké provincii Burdur na jihozápadě země. Následujících sedm dní bylo plných zajímavých aktivit a dobrodružství. Návštěva muzea: Naše první zastávka byla v místním muzeu, kde jsme se dozvěděli mnoho zajímavostí o historii a kultuře Turecka. Exponáty nás ohromily svou krásou a historickou hodnotou.

Lekce o přírodních katastrofách: Při dalších aktivitách jsme se dozvěděli o přírodních katastrofách, které Turecko často postihují, a jak se místní obyvatelé snaží předcházet těmto nebezpečím. Tato lekce byla velmi poučná a dala nám hlubší pohled na život v této části světa.

Návštěva hasičské stanice: Jeden z vrcholů našeho pobytu byla návštěva hasičské stanice v Burdur. Měli jsme možnost setkat se s místními hasiči, prohlédnout si jejich vybavení a dokonce si vyzkoušet, jak se hasí ohně. Tato zkušenost nás utvrdila v tom, jak důležitá a náročná je jejich práce.

Výlety do okolí: Během našeho pobytu jsme měli možnost navštívit nádhernou přírodu v okolí Burduru, včetně jezer a hor. Procházky přírodou a nádherné výhledy nám umožnily relaxovat a vychutnávat si krásy Turecka. Celý výlet byl nejenom zábavný, ale také nám otevřel oči k novým kulturám a způsobům života. Navázali jsme mnoho nových přátelství a získali jsme cenné zkušenosti, které nás budou provázet po celý život.

Turecko nás přivítalo svým pohostinným duchem, krásnou krajinou a bohatou kulturou. Jsme vděční za tuto nezapomenutelnou zkušenost a doufáme, že se jednoho dne budeme moci vrátit a objevovat další poklady této úžasné země.

Julie 

Možná se ti bude líbit